Ajankohtaista

20.03.2024

Mökki tai huvila, Mäntyharju, Valtolantie 2254, Päätalo, rantasauna ja talousrakennukset, 171,00m², 250000 €

Tervetuloa idylliseen maalaismaisemaan, missä 1900-luvun alussa rakennettu jykevä hirsitalo kutsuu sinut tunnelmallisiin sisätiloihinsa ja lumoavaan ympäristöönsä. Tämä lämpimän kotoisa paikka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän historian havinaa ja nykypäivän mukavuutta, täydennettynä aurinkoisella pihapiirillä ja rantasaunalla.

Astuessasi sisään päärakennukseen kohtaat hulppean kokoisen salin, jonka keskipisteenä komeilee uniikki takka luoden lämmön ja tunnelman tilaan. Tilavassa keittiössä on runsaasti tilaa niin kokkaamiselle kuin ruokailullekin. Tarvittavat mukavuudet on tehty huomioiden talon tunnelman säilyminen, keskuslämmityksen (ilmasta veteen / puu) ansiosta tämä paikka sopii täydellisesti ympärivuotiseen käyttöön, asumiseen tai vapaa-aikaan.

Päärakennuksessa on kaksi tilavaa makuuhuonetta, lisäksi vieraiden majoittumiseen on lisätilaa pihapiirin hirsitorpassa tai vierasaitassa saunapolun varrella. Toki rantasaunan tupaan on mahdollisuus myös majoittua.

Kauniisti hoidettu pihapiiri kutsuu rentoutumaan aurinkoisella kukkulalla, ja tilaa omavaraisviljelylle löytyy runsaasti. Perinteistä maakellaria hyödyntäen sadonkorjuun saa säilöttyä talven varalle. Tontilla valmiina runsaasti perinteisiä hyöty- ja koristekasveja.

Länteen avautuvaa rantaviivaa Partsimaanjärveen on yli 80 metrin matkalta, rantapuustoa harventamalla saa järvinäkymän avautumaan saunan terassille. Hirsirakenteinen rantasauna kutsuu nauttimaan virkistävistä löylyistä ympäri vuoden. Takkahuoneessa takkaan on lisätty sydän ja mökki on varustettu ilmalämpöpumpulla. Puulämmitteinen kiuas takaa leppoisat löylyt ja pesuhuoneessa on suihkutila, mikä tekee saunomiskokemuksesta entistäkin miellyttävämmän.

Rakennukset ovat hyvin hoidettuja ja kunnioittavat perinteitä, ja tarvittavat korjaukset on pyritty tekemään ajallaan. Ikä kuitenkin tuo oman patinansa. Hyvä tieyhteys varmistaa helpon pääsyn kiinteistölle, joten niin talvi- kuin kesäaamutkin alkavat täältä vaivattomasti. Tämä ei ole vain paikka toisena kotina, vaan tänne on mahdollisuus luoda pysyvä kotipaikka, jossa jokainen päivä on täynnä maalaismaiseman viehättävää tunnelmaa.

Lisätietoja ja esittelypyynnöt: Leena Korhonen p. 0500583161

Kohdetta myy

Esittely

Kohteen seuraavaa esittelyajankohtaa ei ole tiedossa
Kiinnostuitko kohteesta? Ota yhteyttä!
Etunimi *
Sukunimi *
Puhelin *
Sähköposti *

Perustiedot

58899186
58899186
Valtolantie 2254
52890 Mäntyharju
Mökki tai huvila
Ei
Omistusasunto
4
138,00 m²
33,00 m²
171,00 m²
Pinta-ala tieto suuntaa antava, ei tarkistusmitattu. Lisäksi: Rantasaunan pinta-ala 35 m², talousrakennukset 42, 20 ja 10 m²
1
1901

Hinta ja kustannukset

250 000,00 €
510,26 € / v
Sähkönkulutus 10124 kWh /v, kokonaiskulutus arviolaskun mukaan.

Lisätiedot

Ei
Ei
Asunnossa on sauna
Pihapiiri on kauniisti hoidettu, päärakennus aurinkoisella kukkulalla ja kasvimaalle löytyy runsaasti tilaa talon ja rannan välissä. Tässä on mahdollisuus ryhtyä omavaraisviljelijäksi ja sadon saa säilöttyä perinteiseen maakellariin. Runsaasti hyöty- ja koristekasveja.
Kyllä
Rantasaunan edustalla tilava katettu terassi.
Päärakennuksessa ainutlaatuinen jyhkeä tulisija tuvassa. Keittiössä leivinuuni. Rantasaunan takassa ns. takkasydän.
Tyydyttävä
Hyvä käyttökunto
Lämmitysmuoto muutettu ilmasta veteen lämmitykseksi. öljylämmitys jätetty varalle. Öljysäiliön tarkistus suoritettava mikäli öljylämmitykseen siirrytään.
Puukattila vesikiertoisen lämmityksen lisälämmön lähteenä. Bensakäyttöinen talon energiatarpeen täyttävä aggregaatti sähkökatkon varalle.
Kivijalka
Rantasaunalla oma kaivo, vesiputkessa saattolämpö pakkasten varalle.

Asunnon tilat ja materiaalit

Tilavan keittiön varusteina puulämmitteinen leivinuuni, jääkaappi, pakastin, sähköliesi ja tuuletin, astianpesukone. Hyvin kaappi- ja työskentelytiloja. Keittiössä tilaa ruokapöydälle.
Päärakennuksessa tunnelmallinen Suuri sali, jonka sydämenä ja katseenvangitsijana muurattu tulisija.

Varusteet: takka
Lattian pintamateriaali: lauta
Päärakennuksessa kaksi tilavaa makuuhuonetta. Lisätilaa majoitukseen piharakennuksessa, aitassa ja rantasaunan takkatuvassa.
Päärakennuksessa suihkutila. Suihkukaappi asennettu 2000. Kph.n vesieristys ei nykyohjeistuksen mukainen. Rättipatteri, lattialämmitys ei toimi.
Katto: Harjakatto

Asunnon tontti

507-424-33-5
Puustelli
1,66 ha
Oma
Länteen avautuvaa rantaviivaa n. 80 metriä. Ranta kovapohjainen, kerännyt käytön puutteessa humusta ja kaislottunut.
Järvi
Kiinteistöllä AO-1 merkintä, erillispientaloalue, mahdollistaa ympärivuotisen asumisen. Lisätiedot: Asuinrakennuspaikan rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla 10 % rakennuspaikan pinta-alasta kuitenkin enintään 350 k-m². Asuinrakennuspaikalle saa rakentaa seuraavasti: -yhden yksiasuntoisen ja enintään kaksikerroksisen asuinrakennuksen ja vierasmajan tai vaihtoehtoisesti yhden kaksiasuntoisen ja enintään kaksikerroksisen asuinrakennuksen rantasaunan -muita talousrakennuksia

Muut lisätiedot

Perinteinen pihapiiri ja maalaismaisema, pihalta näkymät alas rantaan.
Käävänkylän kyläkauppa ja baari n. 3 km. Tuohikotti 20 km. Mäntyharju 30 km. Kouvola 50 km.
Vantaa kehä III / E 18 n. 175 km