Asunnon ostaminen

Jätä asunnon ostaminen meidän huoleksemme

Kuka sanoi, että asunnon tai omakotitalon myyminen on monimutkaista? Me etsimme vuosien kokemuksella juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan asunnon. Meille on sydämen asia tehdä kodin ostamisesta niin helppoa, mukavaa ja nopeaa kuin mahdollista. Etsitkö uuden kodin sijaan sijoitusasuntoa? Jätä meille yhteydenottopyyntö niin keskustellaan lisää!

Joskus sitä vaan rakastuu heti.

Oletko ensiasunnon ostaja?

Ensiasunnon ostaminen varmasti jännittää, mutta ei hätää – me autamme! Ensiasunnon ostajan kannattaa hoitaa nämä asiat etukäteen kuntoon ennen asuntonäyttöä.

Aloita kirjoittamalla asuntohaaveet paperille

Sijaitseeko sinun unelmiesi ensiasunto kaupungin sykkeessä vai päättyvän tien päässä? Pysyykö sinulla vasara kädessä vai etsitkö täysin muuttovalmista kohdetta? Riittääkö pieni parveke vai onko oma piha ehdoton? Osa listaamistasi haaveista voi olla pakollisia tekijöitä ja osasta voit olla valmis joustamaan.

Mieti paljonko olet valmis maksamaan asunnosta

Mieti realistisesti paljonko sinulla on varaa maksaa asunnosta. Lainanlyhennyksen lisäksi asumiskuluja kertyy kerrostalossa esimerkiksi yhtiövastikkeesta, omakotitalossa esimerkiksi lämmityskustannuksista. Tässä kohtaa voit joutua tekemään kompromisseja ja karsimaan haavelistaasi.

Muistathan, että ensiasunnon ostajana sinun ei tarvitse maksaa lainkaan varainsiirtoveroa.

Hae lainalupaus pankista ennakkoon

Ole rohkeasti yhteydessä pankkeihin ja pyydä lainatarjouksia sekä vertaile tarjouksia keskenään jo etukäteen. Lainatarjous ei sido sinua mihinkään, mutta oikean asunnon löydyttyä voit sen turvin lähteä tekemään tarjousta. Kirjalliseen tarjoukseen voit aina myös merkitä ehdon tarjouksen raukeamisesta, jos pankki ei jostain syystä myöntäisikään kyseiseen asuntoon lainaa.

Käy katsomassa useampia asuntoja

Ensiasunnon ostaminen on jännittävää. Varmuutta ostopäätökselle saat tutustumalla useampaan asuntoon ja vertailemalla niitä keskenään. Ole kuitenkin myös valmis rohkeasti tekemään sinua kiinnostavasta asunnosta ostotarjous. Joillakin alueilla asunnot liikkuvat kovaa vauhtia.

Tutustu asunnon asiakirjoihin etukäteen

Löysitkö kiinnostavan asunnon? Jo ennen asuntonäyttöä voit pyytää välittäjältä nähtäväksi asuntoa koskevat asiakirjat. Tutustumalla asiakirjoihin ennakkoon voit varmistua kohteen sopivuudesta juuri sinulle ja osaat miettiä kysymyksiä ennakkoon. Jos kyseessä on asunto-osakeyhtiö, tutustu huolellisesti esimerkiksi tuleviin suunniteltuihin remontteihin.

Nähtäville voi pyytää esimerkiksi: isännöitsijäntodistus, yhtiöjärjestys, taloyhtiön pitkän tähtäimen suunnitelma, energiatodistus sekä taloyhtiön viimeinen tilinpäätös, tulos- ja taselaskelmat.

Koska me välitämme aidosti.

Omakotitalon ostaminen – huomioi nämä 

Omakotitalon ostaminen poikkeaa jonkin verran esimerkiksi kerrostaloasunnon ostamisesta. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää talon kuntoon ja tehtyihin remontteihin. Jos kiikarissasi on omakotitalo, ota huomioon mm. nämä seikat: 

  • Varmista, että omakotitaloon on tehty kuntokartoitus. Perehdy raporttiin ja tarkista, että suunnitellut toimenpiteet on toteutettu. 
  • Tarkista rakennusoikeus ja mahdolliset kiinteistöä koskevat rasitteet.
  • Tutustu ympäröivien tonttien tarkoitukseen. Tarkista mitä alueen kaava sanoo ja millaisia suunnitelmia alueelle on tehty tuleville vuosille.

Ostotarjouksen jättäminen

Nyt se unelmien koti osui kohdalle – miten ostotarjous jätetään? Ostotarjouksen jättäminen sopivasta kohteesta on asunnon ostamisen jännittävin vaihe. Me autamme siinäkin. Ostotarjous tulisi jättää harkiten, mutta kuitenkin ripeästi, sillä ensimmäisen tarjouksen jättänyt on tutkitusti vahvoilla. 

Yhteydenotto

Harkitsetko asuntosi tai omakotitalosi myyntiä? Haluatko lisätietoja jostain tietysti asuntokohteesta tai yleisesti palveluistamme?

Asunnon myyjän
ja ostajan opas

Voit tutustua ja ladata asunnon myyjän ja ostajan oppaan Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n sivuilta.

Myytävät asunnot

Tutustu kaikkiin myytäviin asuntoihimme ja ota yhteyttä!

Toimipisteemme

Palvelemme viidellä paikkakunnalla – Järvenpäässä, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Riihimäellä.