Metsätilat

Oletko myymässä metsätilaa?

Metsätilojen arvo muodostuu pääasiallisesti puuston määrästä. Metsätiloilla on myös puuston lisäksi usein rantoja, peltoja tai rakennuksia – tai näitä kaikkia. Nämä kaikki yhdessä vaikuttavat tilan kokonaisarvoon. Olemme Aitoasunnoilla kiinteistö- ja metsätilakaupan ammattilaisia. Voit luottaa meihin, olitpa sitten metsän myyjä tai metsän ostaja!

Miten metsätilan myynti tapahtuu?

Yhteistyö kanssamme on helppoa ja sujuvaa. Aluksi teemme metsätilan myyntisuunnitelman, puustoarvion, ja hankimme puolestasi tarvittavat asiakirjat ja teemme selvitykset. Metsän puustoarvioon käytämme yhteistyökumppaneitamme, joilta saamme tarvittaessa arvion tilan puuston määrästä perustuen avoimeen metsävaratietoon ja/tai katselmukseen paikan päällä.

Hankimme kiinteistörekisteri- ja karttaotteet sekä lainhuuto- ja rasitustodistukset. Selvitämme kaavakartat ja rakennusoikeudet. Tarkastamme omistajatiedot kuten perunkirjat, testamentit ja virkatodistukset. Laadimme myös tarvittavat valtakirjat. Käsittelemme kaikki yhteydenotot luottamuksellisesti. Hoidamme metsätilan myynnin ja markkinoinnin aina myyntiesitteiden laadinnasta, ostotarjouksiin ja kauppakirjoihin. Kaupantekotilaisuus voidaan järjestää paikan päällä tai sähköisesti. Lopuksi hörppäämme kauppakahvit!

Aitometsä.fi metsänomistajille ja metsäsijoittajille

Jos metsän myynti tai metsän ostaminen on sinulle ajankohtaista, siirry aitometsä.fi-sivustollemme. Sivusto on suunnattu sekä metsänomistajlle että metsäsijoittajille. Löydät sieltä ajankohtaista ja tarpeellista tietoa kaupantekoa silmällä pitäen!

Metsätilakaupan yhteistyökumppanimme

Aari

Metsätilakaupan yhteistyökumppanimme AARI tarjoaa täyden palvelun konseptin metsänomistajille ja metsäsijoittamisesta kiinnostuneille. AARI on perustanut Suomen ensimmäisen metsäsijoittamisesta kiinnostuneille suunnatun Yhteismetsän, jossa yhteismetsäosuuden jälkimarkkina-arvolla on hyvä likviditeetti ja arvonmääritykseen selkeä läpinäkyvyys.

Conifer

Metsätilakaupan yhteistyökumppanimme Conifer on metsäsijoittamisen edelläkävijä ja erikoistunut instituutiosijoittajien metsäomaisuuden hallinnointiin Suomessa. Conifer hallinnoi noin 100.000 hehtaarin metsäomistusta markkina-arvoltaan lähes 350 miljoonaa euroa. Vuonna 2020 se hankki asiakkailleen metsätiloja yli 40 miljoonan euron arvosta ja tavoitteena on lisätä tilahankinnan volyymia tulevina vuosina.