Ajankohtaista

12.09.2022

Aitomaraton Mikkelissä lauantaina 8.10.

Nyt pistetään taas ihan maratoniksi, sillä Aitomaraton järjestetään tänä vuonna 8. kerran lauantaina 8.10.2022 Urpolan pururadan maastoissa. Maratoonin järjestää Mikkelin Kilpa-Veikot ja Aitoasunnot on tuttuun tapaan tukemassa tapahtumaa. Tervetuloa nauttimaan, liikkumaan ja haastamaan itsesi sopivalla reitillä ja matkalla!

Mistä Aitomaraton sai alkunsa?

Aitomaratonin sai alkunsa hullusta ideasta, jonka Aitoasuntojen yrittäjä Marko Palhomaa sai täyttäessään 40 vuotta. ”Päätin järjestää kavereille synttärijuhlat juoksukilpailun muodossa. Maailmalla urheilukilpailuissa osallistujia innostavat tapahtumat, joissa on mahdottomalta tuntuva haaste. Birkebeinerissa Norjassa hiihdetään vuorten yli reppuselässä 54km ja Ruotsissa Vasaloppetissa Mårasta Säleniin 90km. Marcialongassa kivutaan pitkän suorituksen jälkeen vuoristokylään maaliin, takana 70km. Esimerkkejä on paljon. Maraton Urpolassa on ihan yhtä mahdoton haaste monipuolisen maaston vuoksi – joka vuosi lukuisat innokkaat selättävät Urpolan maastot!”

Ideana Aitomaratonissa on siis yhdistää hullu haaste, mielettömän upea luontokokemus, kannustaa ihmisiä liikkumaan ja nauttimaan mahtavista reiteistä ja liikuntapaikasta Mikkelissä.

Kannustamme kaikenikäisiä liikkumaan ja reippailemaan oman kunnon mukaan

Aitomaratonille voit osallistua vaikka koko perheen voimin, ystäväporukalla, työkavereiden kesken tai tehdä juuri oman suorituksen. Matkan voi taittaa kävellen, hölkäten tai juosten oman kunnon ja innon mukaan. Matkoja löytyy kaiken ikäisille ja kuntoisille: 2,5 km, 5,0 km, 10 km, 20 km ja 40 km. Jokainen osallistuja saa käsiajan suorittamastaan kisasta sekä palkinnon osallistumisestaan.

Maraton juostaan kiertämällä neljä kertaa Urpolan pururadan legendaarinen kympin lenkki. Reitin varrella on häikäisevän upeat lammet, kaksi laavua sekä reilusti happirikasta mänty- ja kuusimetsää. Lähtö tapahtuu klo 10.

Osallistumalla tuet nuorten urheilua

Tapahtuman osallistumismaksut menevät kokonaan lyhentämättömänä Mikkelin kilpaveikkojen nuorten urheilun tukemiseen. Kilpaveikot ovat vastanneet ammattimaisella otteella käytännön järjestelyistä talkooporukalla. Tapahtuman tunnelma on ollut lämmin, avoin, kannustava ja kaikilla osallistujilla on ollut upea positiivinen asenne.

Ilmoittaudu mukaan!

Osallistumismaksu on aikuisilta 10 € ja alle 16-vuotiaille osallistuminen on ilmaista. Kisassa tarjolla vettä, urheilujuomaa, banaania ja suolakurkkuja. Ilmoittaudu nettilomakkeen kautta ennakkoon torstaihin 6.10. klo 12 mennessä.

Ilmoittautuminen onnistuu myös paikan päällä lauantaiaamuna 8.10. ennen kisaa!