Ajankohtaista

05.05.2022

Asuntokaupan kuulumiset – kevät 2022

Asuntokaupan osalta kulunut kevät on ollut vilkas ja yllättävänkin positiivinen huolimatta uusista virusvarianteista sekä Ukrainan tilanteesta. Maailman myllerryksen keskellä omasta kodista onkin tullut monelle turvasatama, johon halutaan panostaa ja jossa halutaan viettää aikaa.

Kotona oleilu, kodin sisustaminen, ruoanlaitto sekä etätöiden tekeminen kiinnostavat ihmisiä nyt aiempaakin enemmän. Tämä niin sanottu kotoilutrendi on osaltaan pitänyt yllä asuntokaupan kysyntää ja asuntojen ostajat ovatkin olleet kuluvana keväänä hyvin liikkeellä. 

Toisaalta lisääntynyt etätyö sekä kotona oleilu ovat näkyneet asuntokaupoilla myös tietynlaisena tilan kaipuuna. Ihmiset etsivät nyt hieman aiempaa suurempia asuntoja, jonne sujauttaa kätevästi etätyöpiste tai iso ja mukava löhösohva.

Vuokra- vai omistusasunto? 

Kysymykseen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Joissain elämäntilanteissa vuokra-asunto tuo mukavaa joustoa ja vapautta, toisaalta omistusasunto kerryttää omaa varallisuutta. Asunnonostajan vaakakupissa painavatkin aina monet erilaiset kysymykset. Pohdintaa käydään esimerkiksi vuokra-asumisen hinnan, asuntolainojen korkojen sekä omistusasuntojen hintakehityksen osalta.

Asunnon myynti pähkinänkuoressa

  1. Laita meidät töihin. Kaikki alkaa siitä, että otat yhteyttä – soita, lähetä sähköpostia, tekstaa tai whatsappaa. Tulemme mielellämme tutustumaan kotiisi ja sinuun. Samalla teemme ilmaisen ja luottamuksellisen asunnon hinta-arvion sekä myyntisuunnitelman.
  2. Aloita pakkaaminen – myyntipäätöksen jälkeen on aika valmistautua muuttoon. Asunnostasi tai talostasi tulee tarjous jo ensimmäisen kuukauden aikana, mikäli hinta koetaan markkinoilla oikeaksi. Sitä ennen tilaamme, tutkimme ja tarkistamme puolestasi lukuisia asiapapereita. Kun paperityöt on tehty, markkinoimme asuntoasi ostajille ja järjestämme esittelyjä.
  3. Tee kaupat – jännä paikka. Kun tarjous tulee, mitä sille pitää tehdä? Tilastojen mukaan ensimmäinen tarjous johtaa parhaaseen lopputulokseen 99 %:n todennäköisyydellä. Yleensä seuraavat ovat vähemmän tai enintään saman verran. Tärkeintä meille on ratkaisu, johon sekä sinä myyjänä että ostaja ovat tyytyväisiä. Kaupan jälkeen molemmat pääsevät jatkamaan elämässä eteenpäin – uudessa, sopivammassa kodissa.