Ajankohtaista

25.04.2022

Milloin kannattaa myydä mökki?

Vapaa-ajan asuntojen ja mökkien arvostus on tällä hetkellä Suomessa vahvoissa kantimissa. Työpaikkojen lisääntyneet etätyömahdollisuudet ovat mahdollistaneet työn tekemisen aiempaa paremmin mökeiltä ja vapaa-ajan asunnoilta käsin ja luonnon rauhaa kaivataan kaupungin sykkeen vastapainoksi vielä aiempaakin enemmän.

Mökkikaupan kehitys Suomessa 2020–2021

Kotimaan vapaa-ajan asuntojen ja mökkikaupan ehkä jopa kaikkien aikojen kuumin kausi koettiin juhannuksen 2020 ja juhannuksen 2021 välisenä aikana. Ennen tätä mökkien hinnat olivat vuosia olleet laskusuhdanteiset lähes kaikkialla maassa, mutta nyt ne kääntyivät paikoin rajuunkin nousuun. Yhtenä merkittävänä syynä tähän äkilliseen koko maan vallanneeseen “mökkibuumiin” oli koronan lisäämä etätyö. Samalla ihmisten kaipuu kaupungista luontoon jatkoi kasvamistaan.

Syksyllä 2021 mökkikauppa tasoittui jälleen lähemmäs normaalia hyvää tasoaan. Tasoittumista selittivät muun muassa se, että viime syksynä suomalaiset pääsivät pitkästä aikaa lomamatkoille auringon lämpöön. Kuten moni muistaa, tätä onnea kesti kuitenkin vain hetken – pian vastassa oli omikron-virusmuunnos. Tämä heitti jälleen kylmää vettä ulkomaanmatkahaaveiden päälle ja vahvisti entisestään monien haaveita omasta vapaa-ajan asunnosta kotimaassa.

Mökkikauppa keväällä 2022

Tänä keväänä ja alkukesästä vapaa-ajan asunto ja mökkikauppa on jälleen käynyt maailman avautumisesta huolimatta erittäin vilkkaana ja ostajat ovat hyvin liikkeellä. Ostajia kiinnostavat parin viime vuoden tapaan edelleen kaikenlaiset mökit – ostaja löytyy niin vaatimattomalle mummonmökille kuin täyden varustelutason luksusmökille.

Miksi valita Aitoasunnot?

Veloitukseton hinta-arvio. Teemme veloituksetta hinta-arvion vapaa-ajankohteestasi.

Vahva paikkakuntatuntemus. Mökin myynnissä on itse asiassa usein ”myytävä” koko mökkipaikkakunta palveluineen ja tekemisineen – me tunnemme paikkakunnat kuin omat taskumme. 

Arviokäynti ilman omistajaa. Toimeksiannon tekeminen ei aina edellytä aina omistajan käymistä paikan päällä, sillä meillä on käytössä nykyaikaiset sähköiset toimintamallit ja toimeksiantosopimukset.

Kätevä digitaalinen prosessi. Meillä kaikki ostotarjouksesta lähtien on mahdollista hoitaa myös sähköisesti. 

Laadukkaat drone-kuvat. Kuvaamme markkinointia varten vapaa-ajankohteet omilla drone-kuvauskoptereilla. Näin mökit, saunat, laiturit ja maisemat tulevat esiin ja näkyvät hyvin.