Ajankohtaista

12.05.2024

Omakotitalo, Hirvensalmi, Pöyry, Mäntyniementie 105, 3mh, oh/rt, k, apuk, khh, kph, s, 2xWC, 2xvh, et, lasikuisti, kuisti, varasto , 211,00m², 116000 €

Tervetuloa tutustumaan omakotitaloon Hirvensalmen Pöyrynkylän Palohuipulla, joka tarjoaa upeat maisemanäkymät Ryökäsvedelle. Vuonna 1990 valmistunut koti kätkee sisäänsä monia mahdollisuuksia ja odottaa uutta omistajaansa. Kiinteistöllä on runsaasti tilaa ja rauhallinen 2,30 hehtaarin tasainen peltomainen tontti kutsuu nauttimaan ympäröivästä luonnosta.

Sijainti on rauhallinen maaseutumiljöössä, vain hieman taajaman ulkopuolella. Hirvensalmen kirkonkylään on matkaa noin 4 kilometriä ja lähimpään kaupunkiin Mikkeliin noin 32 kilometriä.

Päärakennuksen lisäksi kiinteistöllä on monipuoliseen käyttöön soveltuva, noin 49 neliömetrin osin lämpöeristetty talousrakennus, jossa on sähkö, vesijohto ja viemäröinti. Lisäksi kiinteistöllä on huvimaja, aitta sekä vanha käyttämätön tenniskenttä.

Tämä koti on täydellinen valinta maallemuutosta haaveilevalle perheelle. Tilaa löytyy niin tontilta kuin rakennuksistakin, ja remontoimalla voit tehdä tästä unelmiesi kodin.

Lisätietoja saat Ari Närhiltä numerosta 044-2368250. Tartu tilaisuuteen ja varaa oma esittelyaikasi jo tänään!”

Kohdetta myy

Aitoasunnot | Palhomaa OyY-tunnus: 1460620-6Maaherrankatu 14
50100 MIKKELI
mikkeli@aitoasunnot.fi+358 15 338 700

Esittely

Kohteen seuraavaa esittelyajankohtaa ei ole tiedossa
Kiinnostuitko kohteesta? Ota yhteyttä!
Etunimi *
Sukunimi *
Puhelin *
Sähköposti *

Sijainti

Google Maps opastaa.

Perustiedot

64807249
64807249
Hirvensalmi, Pöyry
Mäntyniementie 105
52550 Hirvensalmi
Omakotitalo
Ei
Omistusasunto
4
211,00 m²
Hirvensalmen kunnan rakennusvalvonnan rekisteritiedon mukaan asuinrakennuksen huoneistoala n. 167 m² sekä kerros- ja kokonaisala n. 211 m². ilmoitettuja pinta-aloja ei tarkastusmitattu. Tiloina keittiö, apukeittiö, olohuone/ruokailutila, 3 makuuhuonetta (yksi makuuhuone muutettu autotallista), makuutila (tehty yhdestä vaatehuoneesta), sauna, kylpyhuone, pukuhuone, 2 WC, kodinhoitohuone, vaatehuone, eteinen, lasikuisti, kuisti ja halkoliiteri/varasto.
1990
Vapautuminen n. 1 kk kaupanteosta

Hinta ja kustannukset

116 000,00 €
441,88 € / v
Nykyisten asukkaiden vuotuinen kokonaissähkönkulutus ollut n. 25.000 kWh/v

Lisätiedot

Ei
Ei
Asunnossa on sauna
Tasainen, loivasti laskeva maasto. Moreenipitoinen, osin kallioinen ja kivikkoinen maaperä (rakennuspaikka). Rakennuspaikan ulkopuolella peltomaata.
Ei
Olohuoneessa varaava takka, keittiössä puuliesi ja leivinuuni.
Tyydyttävä
Asuinrakennus on aistinvaraisesti tarkasteltuna tyydyttävässä kunnossa ja soveltuu käyttötarkoitukseen. Kaipaa kuitenkin korjauksia ja remontointia teknisen käyttöiän jatkamiseksi ja asuinviihtyvyyden lisäämiseksi. Merkittävimmät korjausta/remonttia kaipaavat kohteet: ulkoverhouksen korjaaminen (kalkittu tiilipinta), takan tulipesän korjaaminen, keskeneräisen jätevesijärjestelmän muutostyön loppuun saattaminen, talousrakennuksessa sattuneen vuotovahingon vahingon selvittäminen ja mahdollinen korjaaminen. Arviota tehtäessä ei ole ollut käytettävissä erillistä kuntotarkastusraporttia tai vastaavaa.
Nykyisen omistajan aikaan suoritetut tai keskeneräiset korjaukset/remontit:

Sadevesikaivojen asennus ja pihan muotoilu 2014
Räystäskourut talon pohjoispuolelle 2015
Jätevesijärjestelmän muutos aloitettu 2019-kesken
Viemärin tuuletuksen jatkaminen katolle 2022 - kesken
Kodinhoitohuoneen ulko-oven saneeraus ja lisäeristys 2022
Autokatoksen perustusten oikaisu ja katon tuulisiteiden lisäys 2022
WC-vuotovahingon korjaus 2023- kesken
Asbestikartoitus: Ei
D2018
Jätevesijärjestelmän muutostyöt ovat keskeneräiset, ei estä käyttöä.
Ohjaus liesituulettimesta
Alueella toimivat 5 G yhteydet

Asunnon tilat ja materiaalit

Pääasiallinen rakennusmateriaali: Puurunko/Kalkittu tiiliverhous, osin paneeliverhous
Jääkaappi, keraaminen lattialiesi, liesituuletin, astianpesukone, leivinuuni ja puuhella, huuva, keittiökaapistot- ja tasot.
Pintamateriaalit: lattia laatta, seinät maalattu levy ja tiili, katto rakennuslevy.
Yhdistetty olohuone ja ruokailutila.
Pintamateriaalit: lattia puu, seinät maalattu levy/tiili, katto rakennuslevy.
Pintamateriaalit MH 3: lattia laatta, seinät maalattu levy, katto rakennuslevy.
2 kpl suihkuja, pesuallas, peilikaappi.
Pintamateriaalit: lattia laatta, seinät kaakeli, katto paneeli.
Pintamateriaalit: lattia laatta, seinät kaakeli, katto rakennuslevy.
Pintamateriaalit: lattia laatta, seinät maalattu levy, katto rakennuslevy.
Katto: Harjakatto

Asunnon tontti

97-418-3-116
PALOHUIPPU
2,29 ha
Oma
Ei rasitteita/Useita tie- ja venevalkamaoikeuksia sekä osuudet Hirvensalmen osakaskunnan ja Keski-Puulan osakaskunnan yhteisiin vesialueisiin, kts. kiinteistörekisteriote.
Kiinteistöllä on voimassa 25.9.2006 vahvistettu yleiskaava (097-Y200712222), jossa kaavakartalla kiinteistön noin 1/3 osan alueella on kaavamerkintä A ja noin 2/3 osan alueella on kaavamerkintä M.

Rakennukset sijaitsevat kaavamerkintä alueella A, mikä tarkoittaa asuinrakennusten tai maatilakeskusten aluetta, jossa saa kulloinkin olla rakennettuna yksi yksiasuntoinen asuinrakennus, sekä senkäyttötarkoitukseen liittyviä talousrakennuksia. Rakennusten enimmäismäärä on 5 kpl. Rakennusten yhteenlaskettu kerrospinta-ala saa olla 5 % rakennuspaikan pinta-alasta, kuitenkin enintään 350 k-m². Rakentamisen tulee tapahtua kulloinkin voimassa olevan Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti.

Kaavamerkintä M tarkoittaa maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, joka on tarkoitettu pääasiassa maa- ja metsätalouden harjoittamiseen. Kyseinen alue kiinteistöllä on vähäpuustoisen metsän ympäröimää kesantopeltoa, johon on pienelle alueelle istutettu puuntaimia.

Muut lisätiedot

Hirvensalmen kirkonkylä n. 4 km. Lähimpään kaupunkiin Mikkeliin n. 32 km.
Elomaan yhtenäiskoulu (esikoulu sekä ala- ja yläaste) n. 5 km. Vuoropäiväkoti Omppu n. 4 km. Lähimmät lukiot Mikkelissä ja Mäntyharjussa. Ammattikoulu Mikkelissä.
Auto ja linja-auto. Mäntyniementiellä säännöllinen talvikunnossapito. Päivittäiset linja-auto vuorot Hirvensalmi-Mikkeli välillä.